Gepubliceerd op
Monday 12 September 2022#gemeenteraad #meervrouwenindepolitiek #raadslid

Digitale cursus Politieke Effectiviteit in de Raad

Hoe ben je effectief in de politieke arena om politieke doelen, idealen en ideeën te verwezenlijken? Politieke verschillen zijn belangrijk voor goede besluitvorming maar hoe zorg je dat je constructief anderen meekrijgt? Hoe voorkom je voorlezen en zorg je voor boeiende interactie? Deze en andere vragen worden behandeld in deze digitale cursus door Ilona Eichhorn van Impactforall.

In het hele land zijn meer dan 8000 gemeenteraadsleden actief naast de vele commissieleden en fractievolgers of ondersteuners. Hun inzet en drive is de inspiratie van deze cursus geweest. Met de kennis die is opgedaan in meer dan 150 gemeenten in de afgelopen 20 jaar wil ik u en anderen helpen om nog effectiever te worden zodat verkiezingsbeloften niet in de la verdwijnen maar werkelijkheid worden. 

We gaan in op:

  • Hoe je een politieke vergadering kan voorbereiden
  • Hoe je sterk over kunt komen in de politieke arena
  • Hoe je zorgt voor interessante interactie in de Raad
  • Hoe je strategisch een standpunt onderbouwt en de regie houdt. Het voordeel van e-learning is dat je in jouw eigen tijd je verder kunt bekwamen in het politieke spel. Mocht je tegen vragen aanlopen of specifieke casussen hebben dan kan je altijd sparren met Ilona Eichhorn.


Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:
(6 modules met 29 onderdelen)
- Introductie
- De winnende voorbereiding
- Sterk politiek spreken
- Interessante Interactie
- De Inhoud centraal
- Afsluiting.

Over de trainster:

Ilona Eichhorn heeft 18 jaar (internationale) ervaring als coach, trainer en gespreksleider en is Coauteur van het boek “Jacht op de vergadertijger”. Haar stijl is scherp met een glimlach en zij traint van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: Pfizer, de Nederlandse Bank, de gemeente Rotterdam, het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Gupta en Bol.com. Ze is werkzaam geweest is meer dan 150 gemeenten. Daarnaast is zij gastdocent op de Universiteit Utrecht en de TU delft. 

De kosten bedragen € 49,- (Wij zijn niet BTW-plichtig).