Gepubliceerd op
vrijdag 17 november 2023Anne Wesseling - D66

Naam: Anne Wesseling 
Woonplaats: Baarlo 
Leeftijd: 23 
Partij: D66 
Plek op de lijst: 56 

Wat zou jij in de Tweede Kamer willen bereiken?

D66 wil plannen maken voor de toekomst. De afgelopen periode hebben we ontzettend ambitieus klimaatbeleid gevoerd en daar willen we op doorpakken. D66 blijft zich inzetten voor goed onderwijs en voor onze studenten. D66 wil de rente op studieleningen vastzetten op 0%. D66 is voorstander van een eerlijke, groene economie, waar werken loont. Dit doen we door de industrie te verduurzamen, de belasting op inkomen te verlagen en de belasting op vermogen te verhogen. 

Waar ga jij je ten aanzien van gendergelijkwaardigheid voor inzetten?

D66 zet zich in voor de duurzame financiële onafhankelijkheid van vrouwen, bijvoorbeeld door flexibel werken makkelijker te maken. D66 zet zich in voor een Nationale Strategie Vrouwengezondheid; waar je wieg staat, je sekse, welke opleiding je hebt gedaan en hoeveel inkomen je hebt, mag niet langer een verschil maken voor je gezondheid. Ook zet D66 zich in voor de veiligheid van onze vrouwen, door te investeren in het voorkomen van, en de hulpverlening bij seksueel geweld.

Stem op mij, want….

Een stem op mij is een stem voor de toekomst. Veel te vaak worden problemen zoals woningbouw en klimaat doorgeschoven naar volgende generaties. Een stem op D66 is een stem voor ambitieus onderwijs-, klimaat- en economisch beleid. We moeten nú keuzes maken voor de toekomst!