Gepubliceerd op
woensdag 31 augustus 2022



Door basisvaardigheden op het gebied van taal en digitale vaardigheden te bevorderen te komen tot zelfredzaamheid en eigen regie

Goed dat je dit leest

Ik heb namelijk een belangrijke boodschap voor jullie! Ik ben Gonda en woon samen met mijn kinderen in Sittard-Oost.

Als kind groeide ik op in een omgeving waar veel problemen waren. Hierdoor miste ik lessen op school en kon me vaak niet goed concentreren. Ik durfde nooit aan iemand te vertellen dat ik mij onzeker en soms minderwaardig voelde.
Totdat ik deel mocht nemen aan Krachtige Vrouwen.

Krachtige Vrouwen is een mooi project waar we met 10 dames in een gezellige sfeer werken aan ons welzijn. Monique en Monique begeleiden ons met creatieve activiteiten, gastsprekers en individuele gesprekken. En in één van die gesprekken vertelde ik dat ik moeite had met schrijven.
Monique vroeg of ik beter wilde leren schrijven. Dat wilde ik heel graag. Ze hielp me met inschrijven bij het Vista-college. Ik ben heel blij met de lessen die ik volgde en voel mij zelfverzekerder. Inmiddels ben ik vol gezonde motivatie taalambassadeur geworden. Ik wil mijn verhaal met iedereen delen! Ik ben enthousiast over mijn toekomstperspectief omdat taal geen belemmering meer hoeft te zijn voor mijn droombaan als receptioniste.

Ben jij of ken jij vrouwen in je omgeving die moeite hebben met lezen en schrijven? Lees dan alsjeblieft dit stuk aan haar voor. Donderdagmiddag 22 september starten Monique van Heesch-Webers en Monique van Erve-Schőlgens met een nieuw project Krachtige Vrouwentaal in Sittard. Een project waarin thema`s voor vrouwen en Positieve Gezondheid centraal staan. Dit combineren we met het oefenen van basisvaardigheden taal en digitale vaardigheden. Meld je gauw aan bij info.mvanheesch@gmail.com en/of info@lucid-consultancy.nl

Krachtige Vrouwentaal is tot stand gekomen door samenwerking met A4works, Vista-college, Stichting lezen en schrijven, Sharepower en bibliotheek Ligne, De Domijnen. Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Deelname is gratis.