1
JUN
09:30u - 16:00u
Bizpoint Roermond
15
JUN
09:30u - 16:00u
Roermond
22
JUN
09:30u - 12:00u
Roermond
24
JUN
18:30u - 21:30u
Sittard
Gepubliceerd op
dinsdag 31 oktober 2023Kweekvijvertraject 2024 'Meer vrouwen in de politiek'

Omdat wij het belangrijk vinden dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij en er ook afgewogen beslissingen genomen worden organiseren wij al vanaf 2006, ieder jaar weer de succesvolle Kweekvijvertrajecten ‘Meer Vrouwen in de Politiek’.

De natuur weet het, de natuur laat het ons zien en doet het al miljoenen jaren. Monoculturen overleven niet. Diversiteit loont. Waarom passen wij die kennis in de praktijk dan nog zo weinig toe? Gemiddeld genomen bestaan besturen in Nederland slechts over 30% uit vrouwen.

Vrouwen zijn niet gelijk aan mannen, maar wel gelijkwaardig. Ze hebben vaak andere ervaringen, inzichten en een andere visie. Verschillende invalshoeken meenemen in besluitvorming is bewezen succesvol. In dialoog en vanuit verschillende invalshoeken complexe vraagstukken oplossen leidt tot een duurzamer en efficiënter beleid. Ontwikkeld om de hele maatschappij te dienen. 

Ben jij politiek actief, of wil je dat wellicht worden of wil je meer leren over de vaardigheden die je nodig hebt om gehoord en gezien te worden? Lees dan verder.

Menig politica in Limburg heeft aan ons kweekvijverproject deelgenomen. Soms willen deelneemsters niet persé zelf politiek actief worden, maar willen ze de taal van de politici leren begrijpen. Niet zelden resulteerde dit toch in politieke activiteit zoals ook bij Michele. Ze deed in 2019 mee aan de Kweekvijver en in 2022 werd ze wethouder. Of Monique, die door deelname de handvatten kreeg die het mogelijk maakte om haar droom waar te maken.

We horen met regelmaat dat de vrouwen voor de politiek niet te vinden zijn. Laat het ons weten, wij vinden ze wel. We horen vaak dat we moeten gaan voor kwaliteit. Helemaal mee eens, láten we gaan voor kwaliteit. We horen ook vrouwen zeggen dat ze zichzelf niet goed genoeg vinden. Er blijkt een papegaai op hun schouder te zetten die dit roept; ‘jij bent niet goed genoeg’. Met dit imposter syndrome maken wij korte metten tijdens de trainingen.

In een veilige en prettige setting weten we ieder jaar weer vrouwen de handvatten te geven om reuze stappen te maken. 
Laten we er samen voor gaan zorgen dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij. Doen jullie mee?

Wat gaan we doen?

Het programma van het Kweekvijvertraject 2024:

Zaterdag 1 juni 2024, 09.30-16.00u, Bizpoint Roermond
Inclusief een lunch en koffie/thee/fris 
Interactieve training ‘Bewust beïnvloeden

15 juni, 09.30-16.00u, Bizpoint Roermond
Inclusief een lunch en koffie/thee/fris 
Interactieve training ‘Krachtig onderhandelen

22 juni, 09.30-12.00u, Raadszaal gemeentehuis Roermond
Geen lunch
Interactieve training ‘Spreken in de Raad’ 

24 juni,18.30-21.30u, Raadszaal gemeentehuis Geleen
Interactieve training ‘Spreken als Obama'

Kosten € 185,- voor het hele traject. (SharePower is niet BTW-plichtig). De aanmelding is pas definitief nadat de betaling heeft plaatsgevonden. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is uiterlijk tot drie weken voor de start van het traject nog mogelijk om af te melden en de betaling terug te ontvangen. Daarna is het alleen nog mogelijk om de deelname te verplaatsen naar 2025 of iemand anders te laten deelnemen.
Is het bedrag voor jou een dilemma? Neem dan contact met ons op.

Wil je graag meer informatie, stuur dan een e-mail naar info@sharepower.nl.

Het Kweekvijvertraject is een initiatief van SharePower en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond, Gemeente Sittard en de Provincie Limburg.