Gepubliceerd op
vrijdag 31 maart 2023Iedereen praat erover, niemand weet echt hoe het moet, iedereen denkt dat iedereen het doet, dus zegt iedereen dat ze het doen.

Let’s talk about sex! Tijdens het vak Burgerschap op scholen.

Het is oké en normaal bij seksuele ontwikkeling om dingen uit te proberen. Maar wat zijn de regels en wat is veilig? Een condoom en de pil, ja dat snappen we wel. Maar we leven ook in een digitale wereld. Wat weten jongeren eigenlijk over sexting? Wat is het en wat zijn de gevaren?
Tijdens onze les gaan we op een leuke en luchtige manier met jongeren in gesprek. We gaan preventief informeren, we gaan het niet promoten maar we gaan ervoor zorgen dat onze jeugd bekend is met de gevaren, dat ze weten wat het is en wat je kunt doen als het uit de hand is gelopen.
Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op via info@sharepower.nl

Burgerschap in het onderwijs
Ga voor praktisch! Zet onze (ervarings)deskundigen in als didactische werkvorm bij burgerschap. Het vak burgerschap in het onderwijs kan nog leuker, boeiender, interactiever en leerzamer worden door het inzetten van ervaringsdeskundigen verbonden aan diverse Maatschappelijke Organisaties in Limburg.

Voor jou als leerkracht
De opdracht burgerschap vraagt van jou als leerkracht dat allerhande maatschappelijke thema’s ingebed worden in de leerstof. Diverse methoden zijn voor handen. De keuze, in kant- en klare lespakketten, is reuze. Maar wat te doen als je het speelser en praktischer wilt maken? Want ook jij weet dat de boodschap van je les beter overkomt als kinderen het thema bij wijze van spreken kunnen ‘vastpakken’. Het inzetten van ervaringsdeskundigen kan een oplossing zijn.
Kijk hier voor meer informatie