Gepubliceerd op
donderdag 16 november 2023Marlou Absil - CDA

Naam: Marlou Absil
Woonplaats: Helden
Leeftijd: 49
Partij: CDA
Plek op de lijst: 8

Wat zou jij in de Tweede Kamer willen bereiken? 

Als volksvertegenwoordiger wil ik me inzetten voor goede zorg, met name voor onze ouderen. Voor een gezonde, stabiele omgeving waarin onze jeugd zich kan ontwikkelen en uitvliegen en we samenwerken aan vitale gemeenschappen waar voldoende ruimte is voor initiatieven en verenigingen. Voor heel Nederland maar natuurlijk met bijzondere aandacht voor Limburg met onze eigen taal, prachtige natuur en landschappen en unieke identiteit. Die wil ik graag versterken.

Waar ga jij je ten aanzien van gendergelijkwaardigheid voor inzetten? 

Gelijkwaardigheid gaat voor mij vooral over vrijheid en mogelijkheden scheppen. Dat je als overheid de juiste randvoorwaarden creëert zodat je zelf de vrijheid ervaart om die combinatie van bijvoorbeeld werk en privé te kiezen die past bij jou en je levensfase van dat moment. Concreet betekent dat bijvoorbeeld uitbreiding naar 2 dagen gratis kinderopvang en uitbreiding van ouderschapsverlof, zodat met name vrouwen die keuzes kunnen maken die bij hen passen. 

Stem op mij, want….

Een stem op mij, betekent een stem voor iemand die gelooft in zachte kracht en luistert naar de geluiden uit de samenleving. Zowel aan de bestuurstafel als bij ons thuis aan de keukentafel zie ik hoe de keuzes van de overheid uitpakken en we steeds verder vastlopen in wet- en regelgeving. Tegelijkertijd worden mensen uit de dagelijkse praktijk onvoldoende gehoord, terwijl zij het beste weten wat wel en niet werkt. Samenwerken maakt altijd krachtiger.