Gepubliceerd op
woensdag 14 september 2022Doen wat wél kan

Mensen in mijn omgeving typeren mij als rolmodel “Krachtige Vrouw”.

Welkom, ik ben Monique van Heesch-Webers.

Je herkend me aan mijn stralende lach, energieke uitstraling en twinkelende ogen. Mijn sociale, ontspannen houding, bevlogenheid en enthousiasme zijn van onschatbare waarde voor het geluk en tevredenheid dat ik ervaar in mijn werk en privéleven. Door deze uitstraling inspireer en motiveer ik mensen waardoor ze in beweging komen. Persoonlijke aandacht en humor zijn voor mij onmisbare ingrediënten.                            

In mijn rol als vrouw, moeder en mantelzorger gecombineerd met bijna 30 jaren kennis en ervaring als wijkverpleegkundige werd mij duidelijk dat het leven vol uitdagingen zit. Het is een hele kunst om deze rollen te combineren en je gelukkig en gezond te voelen!

Ik ben ervan overtuigd dat wij als vrouwen bijzonder krachtig zijn. Door onze vele rollen in het dagelijks leven, onze opvoeding, cultuur waarin we opgroeien en genetische verschillen ten opzichte van mannen, ervaren wij (gemiddeld gezien) meer obstakels op ons pad naar welzijn en gezondheid. Goed voor jezelf zorgen leer je door je bewust te worden van keuzes die je mag maken. En geloof me, dat vinden de meeste vrouwen heel moeilijk!

Ik ben ervan overtuigd dat het bespreekbaar maken van maatschappelijke uitdagingen als eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede en andere thema`s leidt tot (h)erkenning, verbinding en veerkracht voor jou en jouw omgeving.

Het gedachtengoed Positieve Gezondheid omarmend, besloot ik een andere weg te bewandelen om preventief en gezondheid bevorderend mijn kwaliteiten in te zetten. SharePower maakt mogelijk dat ik samen met Monique van Erve-Schölgens een duurzaam programma mocht ontwikkelen: “Krachtige Vrouwen”. Succeservaringen van de deelneemsters maken dat ons programma inmiddels omarmd wordt door Stichting Tijdig, het Kansfonds en meerdere organisaties en middels cofinanciering ondersteund.

Krachtige Vouwen Limburg staat garant voor een programma waarin persoonlijke aandacht, maatwerk én ondersteuning van de overige dames uit de groep, zorgt voor sociale impact en een sterk gevoel van samenredzaamheid. Resulterend in een positieve verandering!

Duurzame implementatie voorkomt toekomstige zorgvragen en zal zorgkosten beheersbaar houden. Iets waar ik als verpleegkundige een win-win situatie zie voor de enorme tekorten aan zorgpersoneel.

Mijn motto is “Doen wat wél kan”. Doe je mee?