27
FEB
18:30u - 22:00u
Bizpoint bedrijvencentrum Roermond
Gepubliceerd op
donderdag 19 januari 2023Mo-café 27 februari 18.30u Kennismaken, ontmoeten, verbinden.

Maatschappelijke organisaties (MO’s) hebben overkoepelende thema’s en gelijke doelen: inzetten op zelfredzaamheid, samenredzaamheid en welbevinden van de inwoners van Limburg. Een gezonde samenleving, een gezonde economie en gezonde Limburgers. Een samenleving waarin iedereen meedoet, ertoe doet en met gelijke kansen.

Tijdens onze themadagen kwamen we tot de conclusie dat elkaar 1 keer per jaar ontmoeten te weinig is. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk samenwerken om onze doelen te kunnen halen? Hoe kunnen we slim samenwerken en hoe gaan we die samenwerking dan vormgeven? En wie kunnen we daarbij nog meer betrekken?

MO-café
Wij Limburgers vinden van onszelf dat we gemoedelijk, bourgondisch, vriendelijk, en gastvrij zijn. Het idee werd al snel geboren, we gaan meerdere MO-cafés organiseren waarbij enkele MO’s zichzelf voorstellen en we gaan aansluitend bourgondisch netwerken. Elkaar informeel ontmoeten, beter leren kennen maakt samenwerken en kansen zien mogelijk.

Ondernemers
Ook voor ondernemers zijn het lastige tijden, denk aan Corona, de waterramp, de energiecrisis en de krapte op de arbeidsmarkt. Allemaal factoren die het ondernemers extra moeilijk maken. MO’s kunnen helpen, maar weet het bedrijfsleven dat wel? Wij hebben Dirk Bongers, bestuurlid MKB-Limburg en andere leden van het MKB uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan en de mogelijkheden te verkennen. 

Statenleden
Ook Statenleden en ambtenaren van de Provincie Limburg zijn van harte welkom. Hoe beter we elkaar leren kennen, hoe beter we de mogelijkheden kunnen verkennen en de maatschappij kunnen dienen.

Hoe brengen we vraag en aanbod slim samen?
Humanitas en SharePower hebben deze uitdaging aangenomen en organiseren samen met MKB-Limburg op 27 februari om 18.30u het eerste MO-café. We starten met een korte presentatie van de twee organiserende MO’s. Daarna is het woord aan Dirk Bongers, bestuurder MKB-Limburg. In een aansluitend tafelgesprek o.l.v. Marleen van Rijnsbergen gaan we de mogelijkheden voor een structurele samenwerking verkennen.

Op z’n Limburgs
Vanaf 19.45u gaan we informeel netwerken met een hapje en een drankje. Informeel netwerken en ontmoeten. Elkaar leren kennen en kansen ontwikkelen. De locatie is Bizpoint Bedrijvencentrum Roermond. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Aanmelden kan via de aanmeldknop rechts bovenin.

Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en MKB-Limburg.