Gepubliceerd op
woensdag 15 november 2023Natascha Wingelaar - Nieuw Sociaal Contract

Naam: Natascha Wingelaar
Woonplaats: Stein
Leeftijd: 49 jaar
Partij: Nieuw Sociaal Contract
Plek op de lijst: 24

Wat zou jij in de Tweede Kamer willen bereiken?

De hoofdthema’s van Nieuw Sociaal Contract, bestaanszekerheid, goed bestuur én elke regio telt, zijn voor Limburg van groot belang. Daarnaast loop ik in mijn huidig werk als wethouder tegen veel onmogelijkheden aan van regels en beleid vanuit Den Haag. Dit moet anders! Bovenal zou geen enkele burger nog de dupe moeten worden van de eigen overheid. Ik sta voor integer, transparant en eerlijk bestuur.  

Waar ga jij je ten aanzien van gendergelijkwaardigheid voor inzetten?

Stein is door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten verkozen tot de meest toegankelijke gemeente van Nederland. Een gemeente van nog geen 25.000 inwoners die in al haar beleid, de inclusieve samenleving borgt. Gendergelijkwaardigheid maakt onderdeel uit van dit thema. Ik zal de vraagstukken in de Tweede Kamer altijd vanuit integraal inclusiebeleid benaderen.   

Stem op mij, want....

Mijn sterke intrinsieke motivatie komt uit de tijd dat voor mij niet alles vanzelfsprekend was. Ik vond hierdoor zingeving om voor (kwetsbare) mensen iets te kunnen betekenen. De ervaringen en ontmoetingen die ik in mijn periode met borstkanker heb opgedaan, hebben ervoor gezorgd dat ik een reëel beeld van de samenleving heb en de problemen waarin mensen terecht kunnen komen. Mijn levenservaring zal mij dus helpen in mijn werk als Tweede Kamerlid.