Gepubliceerd op
dinsdag 14 november 2023Romy Frijters - Volt Nederland

Naam: Romy Frijters
Woonplaats: Maastricht 
Leeftijd: 25
Partij: Volt Nederland
Plek op de lijst: 6

Wat zou jij in de Tweede Kamer willen bereiken?

De potentie van regio's aan de grens, zoals Limburg, kan nog veel beter benut worden. Daar moet meer aandacht naartoe en de uitdagingen in die regio's moeten aangepakt worden. Daarnaast wil ik me inzetten voor betere burgerparticipatie en sta ik voor inclusief beleid. Wat ik concreet wil bereiken? Een fatsoenlijke grensregiotoets voor toekomstig beleid en een permanent nationaal burgerberaad staan erg hoog op mijn verlanglijstje.

Waar ga jij je ten aanzien van gendergelijkwaardigheid voor inzetten? 

Er zijn nog veel te stappen te zetten op dit gebied. Ik wil me allereerst inzetten voor gelijkwaardigheid op de werkvloer en ervoor zorgen dat zorgtaken eerlijker verdeeld kunnen worden. Door bijvoorbeeld de loonkloof te dichten, ouderschapsverlof voor partners uit te breiden en kinderopvang (gedeeltelijk) gratis te maken. Daarnaast wil ik dat de transgenderwet zo snel mogelijk geïmplementeerd wordt, dat juridisch meerouderschap mogelijk wordt en dat we geweld tegen vrouwen gaan behandelen als maatschappelijk probleem. 

Stem op mij, want…. 

Ik ben een jonge, ambitieuze vrouw met een hart voor onze grensregio's en Europa. Ik sta voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen gehoord wordt. Met de grote uitdagingen van vandaag moeten we keuzes durven maken. Daarom kies ik nu voor de toekomst. Ik hoop jij ook.