Gepubliceerd op
donderdag 22 juni 2023'Verschil maken voor dat wat écht nodig is', we stellen graag ons nieuwe bestuurslid Lieke van den Hombergh voor

Een echte verbinder is toegevoegd aan het bestuur van SharePower. Haar naam is Lieke van den Hombergh (25). De in Heel samenwonende Lieke is in het dagelijks leven HR-consultant bij VEKOMA in Vlodrop. “Ik probeer altijd de mens en de organisatie bij elkaar te brengen”, vertelt ze. Bij SharePower gaat zij verbinden in de breedste zin van het woord. Maar ook wil zij zich hard maken voor zaken die zij belangrijk vindt in het leven. Taboes doorbreken. Gelijke kansen.

Superblij van een succesvolle verbinding
De in Herkenbosch geboren Lieke is graag ‘onger de luuj’ (onder de mensen). Is het niet op een netwerkbijeenkomst dan is met vrienden op het terras. En juist op de afgelopen nieuwjaarsborrel van MKB Limburg ontmoette zij Heidy Amory van SharePower en Hélène Henckens van Buro Henck. “Na een interessant gesprek met hen vroeg Heidy of ik interesse had in een eventuele bestuursfunctie bij SharePower. Na heel even nadenken, heb ik de telefoon gepakt en contact gelegd. Ik vind het namelijk belangrijk om mijn netwerk te vergroten, ervaring op te doen in een bestuursfunctie, maar vooral wil ik me hard maken voor gelijke kansen. Daarnaast verbind ik graag mensen, bedrijven en organisaties met elkaar.” Lieke wordt superblij van een succesvolle verbinding. Of het nu gaat over mens en bedrijf of SharePower en bedrijf, dat maakt niets uit.

Focussen op positiviteit
Bij VEKOMA is ze gewend om te werken in een omgeving met veel mannen. “Als vrouw kun je juist dan veel betekenen. Ik vind het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wij vrouwen maken al veel impact. En we hebben zeker ook nog heel wat stappen te zetten. Maar ik wil vooral de nadruk leggen op alles wat al goed gaat. Wij moeten volgens mij vooral focussen op ambassadeurs, mensen die er positief instaan en nieuwe vrouwelijke carrièretijgers met open armen ontvangen.”

Werken in de techniek is gaaf
Vrouwen in de techniek is een belangrijk thema. Ook bij SharePower. Bij VEKOMA is Lieke daar ook mee bezig en pakt dit graag op. “Het is nog vaak een taboe dat vrouwen in een techniekbedrijf werken. Terwijl het juist heel gaaf is. En ik kan het weten. Veel techniekbedrijven zijn bezig om vrouwen aan zich te verbinden. Zeker nu in de krappe arbeidsmarkt. SharePower kan de verbindende factor zijn waardoor bedrijven hun bereik vergroten. En kan hen helpen bij activiteiten die er al zijn of die nog opgezet worden. Je creëert op deze manier een win-winsituatie. Bedrijven vergroten hun bereik én geven een signaal af: meer vrouwen in de techniek. Hoe mooi is dat?!”

Je hebt iedereen nodig
Hoe kun je vrouwen – en mensen in het algemeen – op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen? Dat kan het best via een netwerkevent. “Wij lopen met plannen rond om samen met verschillende partijen – denk aan andere stichtingen en netwerkgroepen – zo’n event te organiseren.” Op zo’n bijeenkomst is het goed om zoveel mogelijk bedrijven, instanties, vrouwen, mannen, jong en oud aan elkaar te verbinden. “Dus niet alleen vrouwen, nee. Je hebt iedereen nodig om verder te komen. Om het verschil te maken. Daarom is iedereen welkom.”

Bereik vergroten
Een ander aandachtspunt is het bereik van SharePower waar Lieke samen met de anderen haar schouders onder zet. “Ons bereik moeten we vergroten. Zodat bedrijven ons en de issues nog meer gaan erkennen en er samenwerkingsvormen ontstaan. En dat op een spontane manier. Zo kunnen wij hét verschil maken voor dat wat écht nodig is.”