Vrijdag, 18 maart 2022


Terugblik viering Internationale vrouwendag 2022

We kijken terug op een geslaagde middag; vol inspiratie, indrukken en gezelligheid.

Tijdens de inloop, de pauze en na afloop van de bijeenkomst was er tevens een vrouwententoonstelling. Deze gaf zicht op het vrouwenvraagstuk, vanuit verschillende invalshoeken belicht. De tentoonstelling is helaas niet meer te bezichtigen, maar kijk voor meer inzicht in gender(on)gelijkheid hier.

Tengelwerk en Heilig Grietje die een hele mooie aanvulling brachten aan de tentoonstelling zijn te volgen op sociale media.

Tengelwerk
Voor Instagram klik hier en voor Facebook klik hier.

Heilig Grietje
Via Instragram klik hier.

De lezing van Iris Sommer is binnenkort terug te zien op de website. Tevens werd het duidelijk dat de verschillen tussen mannen en vrouwen zeker niet alleen cultureel bepaald is, zoals lang is gedacht. Zelfs tijdens de zwangerschap zijn er al verschillen tussen jongens en meisjes met betrekking tot hun interesses. Buiten veel interessante kennis, ontbrak humor zeker ook niet. Zo kwam onder andere bijgevoegd filmpje aanbod. Wellicht dat dit filmpje van BBC - one een eyeopenener is. 

De opbrengst van de film Olga wordt volledig overgemaakt naar Giro555 om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te ondersteunen.