Gepubliceerd op
Thursday 16 November 2023#politiek #stemmen #verkiezingen

Evelien van Roemburg - GroenLinks/PvdA

Naam: Evelien van Roemburg
Woonplaats: Maastricht
Leeftijd: 39 
Partij: GroenLinks/PvdA
Plek: 35

Wat zou jij in de Tweede Kamer willen bereiken? 

De wereld verandert in hoog tempo: samenwerking met andere landen in Europa is daarop het antwoord. Voor een eerlijke klimaattransitie, voor een menselijk vluchtelingenbeleid en een veilig continent. Met mijn werkervaring in Brussel en mijn juridische achtergrond wil ik ervoor zorgen dat Nederland een belangrijke rol speelt in het sterker, groener, socialer en meer solidair maken van de wereld om ons heen. 

Waar ga jij je ten aanzien van gendergelijkwaardigheid voor inzetten?  

Vrouwen dragen vaak de zwaarste lasten, of het nu om armoede, klimaatverandering of zorgtaken gaat. In Nederland, maar ook daarbuiten. Nederland moet daarom een progressief en feminist buitenlands beleid ontwikkelen en toepassen. Feminisme gaat in de kern om hoe macht is verdeeld. Daarom moet in ons buitenlandbeleid vrouwenrechten en -representatie centraal staan, en richten we ons op het ondersteunen van vrouwen- en lokale organisaties. We investeren daarom ook in de duurzame ontwikkelingsdoelen met 0,7% van ons BNI.

Stem op mij, want....

Als expert op het gebied van migratie, vluchtelingen en andere grensoverschrijdende thema's zoals ontwikkelingshulp, mensenrechten en de strijd tegen wereldwijde ongelijkheid, weet ik wat er nodig is om Nederland weer een land te maken dat over de grenzen heen kijkt. Met mijn ervaring, doorzettingsvermogen en praktisch idealisme zal ik me inzetten voor duurzame en progressieve politiek!