Gepubliceerd op
dinsdag 3 oktober 2023Op weg naar de verkiezingen

Op weg naar de verkiezingen met alliantie Politica & SharePower
Wij organiseren i.s.m. alliantie Politica, in aanloop naar de Tweede Kamer Verkiezing, een bijeenkomst met als doel de politiek toegankelijker te maken. Er is een collectieve leegloop uit de kamer en een veelgenoemde reden is de cultuur. Openlijk wordt er gesproken over de sfeer in Den Haag en de twijfel of talent nog wel de stap naar de politiek wil maken. Gelukkig zijn er ook mooie voorbeelden en juist nu is er behoefte aan meer diversiteit in de politiek. Op 28 oktober gaan we in gesprek met politici en ontdekken we in een workshop van Ilona Eichhorn hoe we de apenrots kunnen veranderen en toegankelijk kunnen maken. 

In gesprek met vrouwelijke kandidaten
We gaan in gesprek met vrouwelijke Limburgse kandidaten; Marieke Wijen-Nass van de BoerBurgerBeweging, Marlou Absil van CDA, Pascale Plusquin van Partij voor de Dieren en Romy Frijters van Volt Nederland. In gesprek met kandidaten van verschillende partijen over hoe zij aankijken tegen politiek en samenwerken. Hoe gaan zij zich inzetten voor de cultuur als zij gekozen zijn?

Workshop 
Na het gesprek met de kandidaten is er een interactieve workshop waarin we ingaan op:

  • Hoe neem je de ruimte in die je verdient?
  • Wat kunnen we leren van onze mede primaten?
  • Hoe blijf je moeder Theresa in lastige situaties?
  • De rol van non-verbaal gedrag in powerplay

Deze middag is geen theoretische beschouwing over de evolutietheorie maar laat iedereen direct meedenken en ervaren hoe we cultuur kunnen veranderen.

Trainer
Ilona Eichhorn heeft 19 jaar (internationale) ervaring als coach, trainer en gespreksleider en is gastdocent op de Radboud Universiteit en de TU delft. Zij traint van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van politieke opdrachtgevers zijn: Tweede Kamerleden, meer dan 150 gemeenten waaronder Rotterdam, Utrecht & Schiermonnikoog.

Er is parkeergelegenheid voor de deur, het is het oude stadhuis in Geleen (markt 1, 6161 GE Geleen). De bijeenkomst begint om 12.30u (inloop) en start om 13.00u en eindigt rond 16.00 uur.

Deelname is gratis, aanmelden verplicht via de aanmeldbutton.