Gepubliceerd op
donderdag 16 november 2023Foto: Studio Zwartlicht

Ingeborg Dijkstra-Verbeek - ChristenUnie

Naam: Ingeborg Dijkstra-Verbeek
Woonplaats: Maastricht
Leeftijd: 52
Partij: ChristenUnie
Plek op de lijst: 25

Wat zou jij in de Tweede Kamer willen bereiken?

Ik wil investeren in onze jongeren als generatie van hoop. Het is mijn overtuiging dat jonge mensen de hoop zijn van ons land. Ik geloof dat ieder kind de gaven en talenten die het gekregen heeft tot bloei kan brengen. Ik wil onderwijs dat werkt aan brede ontwikkeling van jongeren en niet alleen maar opleidt voor de economie. Ik leg me niet neer bij de toename van zorgen, mentale problemen en zelfdoding onder jongeren.

Waar ga jij je ten aanzien van gendergelijkwaardigheid voor inzetten?

De ChristenUnie heeft als eerste partij een vrouw op alle topfuncties. Ondanks dat ik niet geloof in een vrouwenquotum, vind ik het een mooi signaal. Ik sta voor 'de beste mensen op de beste plek'. Een vacature moet breed uitgezet worden en vrouwen mogen actief benaderd worden om te solliciteren. Het hebben van een jong gezin zou daarbij geen rol moeten spelen. 

Stem op mij, want....

Ik sta voor christelijk-sociale, dienstbare en rechtvaardige politiek, ook internationaal. Zo wil ik het mogelijk maken dat we allemaal kunnen meekomen in de omslag die nodig is. Met het oog op een leefbare wereld voor ons en voor komende generaties. In nieuwe verbondenheid voor dat doel.