Gepubliceerd op
Tuesday 7 March 2023#politiek #provinciale-staten #stemmen #verkiezingen

Marlou Jenneskens – Hellegers

Als Marlou’s neefjes en nichtjes haar over 30 jaar vragen welk verschil zij heeft gemaakt wilt ze voor hen én hun hele generatie kunnen wijzen naar levendige en bloeiende natuur, een stabiele en bereikbare woningmarkt en een eindelijk geëlektrificeerde Maaslijn. Want deze verkiezingen gaan voor haar over vooruitgang bewerkstelligen voor de toekomst op dossiers die al veel te lang stil staan. 

Uit de afgelopen vier jaar kan ze al met trots wijzen naar de veertig groene schoolpleinen en meer geld naar cultuur en sport in álle delen van Limburg; resultaten die er zonder D66 en Marlou als Statenlid en Fractievoorzitter niet zouden zijn geweest. 

Deze positieve lijn van oppakken, aanpakken en doorpakken zet ze graag nog eens vier jaar door om een verschil te maken in de kansen van een volgende generatie, van talent, tot gezondheid tot klimaat. Naast haar tomeloze inzet in de provinciale staten werkt ze hier ook iedere dag hard aan als projectleider en regio coördinator binnen de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW.

Marlou gelooft dat we ons geen uitstel of afstel meer kunnen permitteren in Limburg en ze heeft vertrouwen in de capaciteit van alle Limburgers om samen van bedreigingen kansen te maken. Zodat niet waar je vandaan komt maar waar je naartoe wilt bepaalt hoe ver je kan komen. 

We kunnen niet nog langer uitstellen, verplaatsen of vertragen. We moeten nu oppakken, aanpakken en doorpakken: daar wordt Limburg beter van. 

Er zijn grote uitdagingen en kansen aan te pakken en terwijl in een steeds harder wordend politiek klimaat de schreeuwers steeds harder lijken te klinken is er een grote groep mensen die wél willen en die gehoord moeten worden. Tegen die mensen zegt Marlou : “Wees niet onverschillig, denk niet dat het er niet toe doet. Laat je stem klinken 15 maart!”