19
SEP
12:00u - 16:00u
Roermond
Gepubliceerd op
dinsdag 29 augustus 2023Samen zijn we sterker – een creatieve bijeenkomst voor partners van mensen met PTSS

Op 19 september komt de partnergroep weer samen. We gaan niet alleen maar praten, we gaan ook creatief aan de slag. Samen bezig zijn en daar waar nodig er voor elkaar zijn. We gaan o.a. verven, een bankje beschilderen. Dit bankje zal een symbool worden van onze steun en de verbondenheid die ontstaat wanneer we samenwerken. We gaan ook zijden sjaals beschilderen. Elke sjaal zal een uniek verhaal vertellen, net zoals elke relatie dat doet. Het is een kans om onze gevoelens en ervaringen uit te drukken op een manier die alleen creativiteit kan bieden.

Binnen deze veilige ruimte begrijpen we elkaar zonder woorden. Praten en luisteren zullen ons verbinden op een niveau dat anderen misschien niet begrijpen. Het gezinsleven met een partner met PTSS brengt uitdagingen met zich mee, en we zijn hier om elkaar te steunen met begrip, vriendelijkheid en acceptatie.
In de buitenwereld kan onbegrip soms overheersen. Samen kunnen we dat veranderen. 

Door onze verhalen te delen, verspreiden we bewustwording en begrip, en laten we zien dat liefde en steun de krachtigste hulpbronnen zijn. Samenzijn met je verhaal, je lach en je zorgen. Een middag vol warmte, begrip en creativiteit. Samen zijn we sterker, en samen kunnen we een verschil maken, voor onszelf, voor ons gezin en voor onze partners.

Met speciale dank voor het mede mogelijk maken en meedenken: het Vaillantfonds.nl, Bekkers woonoplossingen, Kleur en Zijde, Petra Ritzen, Raymond Scholten en Hans de Wildt.

Eerdere publicaties:
Hoe ga je om met iemand die PTSS heeft?
Van sloeproeien tot kletspot
In gesprek met partners van mensen met PTSS