Gepubliceerd op
dinsdag 28 maart 2023#diversiteit #inclusie #financiën #arbeidsmarkt #werk

Vrouwen moeten meer werken volgens een campagne van de overheid. Graag, maar dan moeten mannen wel meer gaan zorgen!

Er is een enorm onderbenut zorgpotentieel bij mannen in de samenleving. Daar is winst te behalen. Vrouwen werken al meer dan mannen, alleen onbetaald. Als mannen meer (onbetaald) gaan werken, dan kunnen vrouwen meer betaald gaan werken. Mooie deal! Daar zijn wij helemaal voor.

Hoewel deeltijdwerk vaak wordt geassocieerd met lagere salarissen en minder carrièremogelijkheden, is het nog steeds een belangrijke optie voor werknemers die een betere balans tussen werk en privéleven zoeken.

Aan de werkgeverskant biedt deeltijdwerk ook voordelen. Werkgevers kunnen hun personeelsbestand flexibeler maken en beter afstemmen op de vraag naar arbeid. Dit kan helpen bij het verminderen van kosten en het verbeteren van de efficiëntie. Daarnaast kan deeltijdwerk ook een manier zijn om werknemers te behouden die anders zouden kunnen vertrekken vanwege persoonlijke omstandigheden.

Werkgevers die deeltijdwerk aanbieden, kunnen ook profiteren van een grotere diversiteit binnen hun personeelsbestand. Het kan werknemers aantrekken die anders niet in staat zouden zijn om fulltime te werken vanwege zorgtaken of andere verplichtingen. Al met al biedt deeltijdwerk voordelen voor zowel werknemers als werkgevers en kan het een belangrijke rol spelen bij het bereiken van een gezonde balans tussen werk en privéleven.