14
MEI
10:00u
Bizpoint, Produktieweg 1 Roermond
19
MEI
18:30u
Bizpoint, Produktieweg 1 Roermond
4
JUN
10:00u
Bizpoint, Produktieweg 1 Roermond
16
JUN
18:30u - 16:39u
Bizpoint, Produktieweg 1 Roermond
Gepubliceerd op
donderdag 17 februari 2022#gemeenteraad #kweekvijver #meervrouwenindepolitiek #mvip #politiek #provinciale-staten #raadslid #verkiezingen

Kweekvijvertraject 'Meer vrouwen in de politiek'

Je bent politiek actief, of je denkt er overna om politiek actief te worden. Dan is het fijn om informeel, laagdrempelig en in een veilige setting samen met andere vrouwen kennis op te doen. Wij organiseren al meer dan 15 jaar met veel succes het Kweekvijvertraject voor politiek actieve vrouwen.

Wij gaan je helpen jouw doelen te realiseren.

Zaterdag 14 mei, 10.00 – 16.00 (incl. lunch) bij Bizpoint bedrijvencentrum in Roermond.

Overtuigend Debatteren
Hoe zorg je dat het lukt om politieke doelen te halen in de publieke arena? Naast dat de deelnemers sterk worden in debatteren krijgen zij inzicht in de rollen en instrumenten & de vergaderstructuur.

Donderdag 19 mei, 18.30 – 21.30 (incl. broodje/soep) bij Bizpoint bedrijvencentrum in Roermond.
In gesprek met ervaren politica
Tips en handvatten van ervaren politica. Het eerlijke verhaal, over de ups en downs. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Zaterdag 4 juni, 10.00 – 16.00 (incl. lunch) bij Bizpoint bedrijvencentrum in Roermond.
Bewust beïnvloeden
Lobby is een cruciaal onderdeel van het bedrijven van politiek. Tijdens deze bijeenkomst gaan we kijken hoe je als politica kan zorgen voor een meerderheid.

Donderdag 16 juni, 18.00 – 21.30 (incl. broodje/soep) in de raadszaal in Roermond.
In de huid van een gemeenteraadslid
In deze actieve simulatie krijgen de deelnemers de kans om te ervaren hoe het is om in een gemeenteraad te zitten. De uitdaging is om met hun fractie hun politieke doelen te realiseren.

Je gaat leren om overtuigend te debatteren, bewust te beïnvloeden, te onderhandelen en je kruipt in de huid van een gemeenteraadslid. Ook gaan we in gesprek met ervaren politica over wat ze hebben geleerd. De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen, waardoor vele Limburgse vrouwen politiek actief zijn geworden. Vrouwen van allerlei leeftijden en verschillende achtergronden.
Ze hebben allemaal veel in hun mars, maar niet het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om de stap naar de politiek daadwerkelijk te zetten. Of soms hebben ze simpelweg alleen nog dat laatste duwtje nodig. Overweeg jij de stap naar de politiek te zetten of ben je benieuwd wat het politieke veld precies inhoudt? Dan is de kweekvijver echt iets voor jou!

Er wordt gewerkt aan het krachtiger en efficiënter inzetten van ieders kwaliteiten. Benieuwd? Meld je dan nu aan! Er zijn beperkt aantal plaatsen. 

Hier de link van het e-magazine van het Kweekvijvertraject in 2018 met een terugblik van de deelnemers.
Hier de link van het e-magazine van het Kweekvijvertraject in 2019 met een terugblik van de deelnemers.
Hier de link van het e-magazine van het Kweekvijvertraject in 2021 met een terugblik van de deelnemers.

Deze vrouwen gingen je voor:

Ik heb meerdere bijeenkomsten van SharePower bijgewoond. Zij waren stuk voor stuk boeiend, leerzaam en ze zaten deskundig in elkaar. Tevens is mijn netwerk verrijkt door de vele sterke en inspirerende vrouwen die ik daar heb leren kennen. Eind 2019 heb ik deelgenomen aan het Kweekvijvertraject, dit heeft mij ontzettend veel gebracht.
Geïnspireerd en in mijn kracht gezet heb ik me na afloop aangemeld als lid van Weert Lokaal. Met als resultaat de prachtige derde plek op onze kandidatenlijst (45 kandidaten) voor de verkiezingen 2022. Ik ben trots en vereerd dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven. Zonder het Kweekvijvertraject had ik hier nu niet gestaan. Kortom ik heb ontzettend veel gehad aan het aanbod en ben dankbaar dat dit mooie traject op mijn pad is gekomen!
Michèle
----------------

Allereerst goed om te weten dat ik al vanaf 2011 in de politiek ben. In eerste instantie als bestuurslid en nadien als steunfractielid, burgercommissielid en sinds 2018 als raadslid. Bij de eerste bijeenkomst waar een gemengd aantal mensen aanwezig waren (zakelijk als ook politiek) kwam ik er achter dat meerdere vrouwen toch ook een weg zoeken in een zogenaamde mannenwereld. Jij eigen identiteit behouden en toch je zegje kunnen zeggen zonder “leuke en grappig bedoeld” opmerkingen te moeten accepteren. Gaande weg en verdere bijeenkomsten was het voor mij ook een eyeopener om te zien hoe andere gemeentes politiek zijn ingericht en hoe bij hun intern de democratische weg werd ingericht. De structuur tussen wethouders en raadsleden, de nuance verschillen herkennen en benoemen.
Veel heb ik ook geleerd van de gastsprekers, trainers en gesprekken tussen aangemelde personen. Hoe presenteer jij jezelf, hoe ga jij om met bepaalde gesprekken, handvaten voor gesprekstechnieken, rollenspellen, debatten etc. Ook de gewone gesprekken tussen de deelnemers waren en zijn nog steeds heel waardevol. Soms is het gewoon heel fijn om met elkaar te praten en gaandeweg te ontdekken hoe iemand iets op pakt bv. Dan blijkt dus ook; al draai je een paar jaar mee in de politiek. Je kunt nog altijd heel veel bijleren.
Al met al ben ik blij dat ik heb mogen kennismaken met het Kweekvijvertraject en heb mogen profiteren van de kennis en kunde die al is opgedaan door anderen en die wordt verder gegeven op een bijzonder leuke en leerzame wijze.
Dank hiervoor, Angelique
----------------

In het jaar 2019 besloten mijn fractiegenote en ik ons op te geven voor de kweekvijver. Het aanbod sprak ons erg aan en omdat we het met z’n tweetjes konden doen was het iets minder spannend.
Dus togen we samen richting Roermond. Wat kwamen wij in een warm bad terecht! Allemaal vrouwen die wel of nog niet politiek actief waren, verschillende achtergronden en met één ding gemeen: nieuwsgierig naar wat Heidy en Marjo en hun mensen te bieden hadden.
Wat een geweldig traject hebben wij gevolgd: in de ochtend waren er diverse sprekers uit de politiek met ieder hun eigen verhaal maar allemaal krachtige dames. Waarbij wij zelf dachten: goh, dit zouden wij ook gewoon kunnen! Daarna een goed verzorgde lunch. En in de middagen workshops over allerlei uiteenlopende onderwerpen, maar met steeds één centrale factor: hoe kun je je eigen ik versterken!
Ik ben erg blij dat ik aan dit traject heb kunnen meedoen. Ik dacht altijd dat politiek niks voor mij was, maar ik heb me vergist: het is écht iets voor mij! Ik durf nu zelf de stap te zetten om lijsttrekker te worden. De dames die bij mij in de steunfractie zitten (in leeftijd variërend van 16 tot 83) heb ik allemaal geadviseerd om zich op te geven voor deze kweekvijver. Je kunt er alleen maar beter van worden. Als er nog eens een vervolg- of verdiepingstraject komt dan zal ik me zeker weer aanmelden!
Met liberale groet, Bianca


Klik hier voor meer informatie