Gepubliceerd op
vrijdag 5 februari 2021#rolmodel #rolmodellen

Elly van den Heuvel: Ik ben bevoorrecht en dankbaar dat ik anderen kan helpen

Een bezige bij is er niets bij… Elly van den Heuvel uit Heythuysen combineert op dit moment maar liefst vier jobs – een daarvan is coach/counselor, daarnaast is ze oppasoma voor haar 1-jarige kleindochtertje en leeft zich uit met Zumba in de woonkamer. En dat terwijl zij niet altijd in was voor een dansje. Haar jeugd was niet echt een meisjesboek en de zogenaamde prinsen op het witte paard maakten haar leven er niet leuker op, en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Toch krabbelde Elly op, straalt ze als nooit tevoren en doet ze dat wat ze het liefste doet: zorgen dat mensen zich weer happy voelen. Lees verder over een rolmodel pur sang.

Opkrabbelen en weer doorgaan
Ambitie daar zat de 56-jarige van oorsprong Brabantse vol mee. Met haar ex-man runde ze een bedrijf in klein transport. Elly’s droom was het om dit uit te bouwen tot een distributiecentrum. Ook wilde ze altijd een eigen kledingzaak bestieren. Beide dromen zijn niet uitgekomen. En ook haar huwelijk strandde. “Opkrabbelen en weer doorgaan dus. Totdat ik zelf alles weer op een rijtje had – daar ging veel energie in zitten – pakte ik poetswerk aan waar ik maar kon. Want er moest hoe dan ook geld binnenkomen. Voor mezelf maar ook voor mijn dochter en zoon. Een concullega in de zorg vroeg me of ik haar baan als interieurverzorger wilde overnemen bij FAM! Netwerk. Een gouden tip, blijkt achteraf. Met Heidy Amory had en heb ik een goede klik. Onze gesprekken waren waardevol en ook aan haar tips over bijvoorbeeld social media heb ik nog steeds iets.”

Me richten op geluk
Via FAM! Netwerk nam Elly vervolgens deel aan de training Huiselijk Geweld. Zij wil als coach ook die vrouwen ondersteunen om ze een veilige toekomst te bieden. Na de training is zij gevraagd of ze vrouwen van buitenlandse afkomst, die meer willen participeren in de maatschappij, wilde coachen voor Maximina. Elly begeleidde hen en hielp de vrouwen hun doelen te verwezenlijken. “Ze begonnen heel onzeker en bloeiden helemaal op. Mooi om te zien. Dat geeft me veel voldoening. Mijn eigen kracht, het werk bij FAM!, de gesprekken met Heidy en het coachen van de vrouwen bij Maximina hebben me enorm gestimuleerd om verder te gaan en mijn leven weer op te pakken. Me te richten op mijn geluk én het geluk van anderen. Ik vind het erg fijn om mensen een luisterend oor te bieden, te helpen, handvatten te geven, zodat ze weer verder kunnen. Sterker dan ooit. Net als ikzelf. Dat gun ik anderen ook.”

Lovetobeyou
De inwoonster van Heythuysen kan niet stilzitten. Ze heeft al 11 jaar een bedrijf als allround nagelstyliste en is 7 jaar ZZP’er in de zorg, waarbij ze veelal oudere dementerende mensen verzorgt en begeleidt. Maar dan zijn we er nog niet. Ze is daarnaast consulente bij een hulplijn en is nu bezig met het opzetten van een bedrijf tot coach/counselor: Lovetobeyou. “Ik vertel het niet graag, maar in mijn jeugd heb ik liefde, aandacht en veiligheid gemist. Zo jong als ik was, was ik al de steun en toeverlaat voor mijn familie en omgeving. En zorgde voor hen zo goed als het ging. Niet voor niets misschien dat ik vanaf toen wist wat mijn levensmissie is: mensen helpen en begeleiden naar een gelukkiger leven. Al mijn ervaringen – ook die van mijn relaties die niet goed liepen en de blokkades die deze bij mij teweegbrachten – neem ik met me mee. En komen heel goed van pas in mijn dagelijkse werk als coach.”

Een praktijk vol met cliënten
Op de vraag hoe haar leven eruitziet over 10 jaar, is Elly heel duidelijk. “Ik leef vandaag. En over 10 jaar heb ik nog ongeveer hetzelfde leven als nu. Ik geniet dan nog steeds van heel veel dingen zoals muziek, dansen, uit eten, wandelen, shoppen. En bovenal van mijn kinderen en kleinkinderen. Hopelijk heb ik tegen die tijd een praktijk vol cliënten. Mensen die ik stuk voor stuk begeleid naar een een leven vol zelfvertrouwen, zodat ze hun toekomst tegemoet lachen. En ja, ik sta nergens versteld van, dus misschien heb ik dan nog wel heel andere ambities waar ik nu nog geen weet van heb.”

Anderen zien groeien
Elly bleef geloven in haar eigen kracht en met veel doorzettingsvermogen staat ze waar ze nu staat. Een glimlach op haar gezicht is daarom nooit ver weg. Maar als ze alleen al denkt aan haar kleinkind en kinderen dan breekt de lach volledig door. Een andere grote passie is dansen. “Als ik dans, ben ik compleet in een andere wereld. Het is heerlijk om te doen. Waar ik ook enorm van geniet is mensen helpen en begeleiden en hen dan gelukkig zien. Of dat ze een bepaald inzicht krijgen, waar ze veel aan hebben. Ik ben bevoorrecht en dankbaar dat ik anderen kan helpen en daardoor zie groeien.”

Geschreven door Sylvia Beugelsdijk